Σεβρικόζη Τατιάνα
Αισθητικός Κοσμητολόγος
Πτυχιούχος Α ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Μέλος SkinCareExperts
Πόσες μέθοδοι αποτρίχωσης υπάρχουν τελικά;
Ποια από αυτές ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες και το δέρμα μου;
Από την αρχαιότητα η εμφάνιση τριχοφυΐας ήταν ανεπιθύμητη. Στην αρχαιότητα μάλιστα με την απομάκρυνση των τριχών ασχολούνταν και οι γυναίκες αλλά φυσικά και οι άντρες με τα μέσα που διέθεταν, όπως σύνθλιψη, καψάλισμα, ξερίζωμα, ξύρισμα με αιχμηρές πέτρες και αποτρίχωση με διάφορα αποτριχωτικα μείγματα που έφτιαχναν.
Πλέον έχουμε πολλούς τρόπους να προσεγγίσουμε το θέμα. Ανάλογα την ποιότητα και την ποσότητα της τριχοφυΐας,την περιοχή του προσώπου ή του σώματος που αυτή εμφανίζεται, την διάρκεια που επιθυμούμε στην αποτρίχωση έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα στους τρόπους αποτρίχωσης.
- Υπάρχει η κλασσική μέθοδος ξυρίσματος που έχει αποτέλεσμα πολύ μικρής διάρκειας και σε πολλές περιπτώσεις και ανεπιθυμητα επακόλουθα όπωςνα “αγριεψει” η τριχοφυΐα,να ερεθιστεί το δέρμα και να εμφανισει θυλακίτιδα.
- Έπειτα με την αποτρίχωση με κερί απολαμβάνουμε καθαρό δέρμα για περίπου ένα μήνα. Θεωρείται επίπονη μέθοδος και ανάλογα την επιδερμίδα μπορεί να εμφανίσει θυλακίτιδα.
- Για μόνιμα αποτελέσματα μπορούμε να διαλέξουμε την ριζική αποτρίχωση (θερμόλυση- ηλεκτρόλυση) όπου καταστρέφονται τα αναγεννητικα κύτταρα της τρίχας μετά από κάποιες εφαρμογές. Ενδείκνυται για ορμονοεξαρτώμενες περιοχες και συνήθως πιο μικρές σε έκταση.
- Τέλος υπάρχει και η φωτοαποτρίχωση (φωτοθερμόλυση, με μηχάνημα laser ή παλμικού φωτός) που μ’ αυτήν πετυχαίνουμε μόνιμη μείωση τριχών σε πολύ μεγάλο βαθμό.
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΞΥΡΙΣΜΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ