Συγγραφική ομάδα
Skin Care Experts

Το μασάζ είναι μία από τις αρχαιότερες  μορφές θεραπείας. Η ιστορία του χάνεται στα βάθη των αιώνων. Για πολλούς πολιτισμούς, ήταν αληθινή ιεροτελεστία αλλά και μια θεραπευτική μέθοδος για την επίτευξη της ιδανικής ισορροπίας σώματος και πνεύματος.

Στην εποχή μας, ο καθημερινός ρυθμός ζωής είναι εντατικός, έντονος, απαιτητικός. Το άγχος που μας κυριεύει αποδεδειγμένα δυσκολεύει την κυκλοφορία του αίματος και εμποδίζει την παροχή οξυγόνου στους μυς, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται μυϊκά προβλήματα και να νοιώθουμε όλο το σώμα μας να σφίγγεται από την ένταση.

Όπως γνωρίζουμε, ένα δαιδαλώδες δίκτυο νεύρων διαπερνά όλο το σώμα μας. Όταν εξαιτίας της έντασης και του στρες, κάποιο από τα νεύρα αυτά μπλοκάρει, επηρεάζονται και όλα τα υπόλοιπα. Με το ειδικά μελετημένο κράμα  τεχνικών μάλαξης, το νεύρο ξεμπλοκάρει και μαζί χαλαρώνει όλο το σώμα.

Το μασάζ καταπραΰνει τους σωματικούς πόνους, ξεκουράζει τους μύες, βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου, αποτελεί ιδανικό τρόπο αποκατάστασης της μπλοκαρισμένης ενέργειας, συντελεί στην απελευθέρωση ενδορφινών (ορμονών της χαράς) και ανακουφίζει από διάφορες  παθήσεις (πχ. αρθρίτιδα, ημικρανίες, νευρολογικά προβλήματα). Κατανοούμε συνεπώς ότι είναι πολλά και ευεργετικά τα οφέλη για τα οποία πρέπει να αφιερώνουμε, έστω και λίγο από το χρόνο μας σε ένα χαλαρωτικό μασάζ.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που συνδέουμε τον πόνο με το μασάζ, καθώς ενστικτωδώς όταν πονάμε, αγγίζουμε ακριβώς πάνω σε αυτό το σημείο προκειμένου να υπάρξει ανακούφιση!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα μιας επιστημονικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο ‘Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο’ από εθελοντές αισθητικούς. Συγκεκριμένα, η έρευνα μελέτησε την επίδραση του μασάζ στα άτομα με ψυχικές διαταραχές και, τα μετρήσιμα τελικά αποτελέσματα έδειξαν ότι το μασάζ βοήθησε σημαντικά τα εν λόγω άτομα να  βελτιώσουν την επικοινωνία τους, την εξωστρέφεια, την κοινωνικοποίηση και τη διάθεσή τους για αυτοφροντίδα!

Άλλωστε, σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, o άνθρωπος έχει ανάγκη την φυσική επαφή, το χάδι, τη ζεστασιά, την φροντίδα και το μασάζ αποτελεί έναν ιδανικό τρόπο για να ικανοποιήσει αυτή την ανάγκη.
Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, που το άγγιγμα είναι απαγορευμένο, τελικά το μασάζ είναι πολυτέλεια ή ανάγκη?

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Η τάση του skinimalism σαν εργαλείο για την ανάδειξη της δικής μας ομορφιάς.
Αρωματοθεραπεία