Συγγραφική ομάδα
Skin Care Experts

Κρέμες Ματιών: Μύθοι & Αλήθειες

Όλους, μας απασχολεί το ερώτημα εάν πρέπει να φοράμε εξειδικευμένες κρέμες στην περιοχή των ματιών ή είναι απλά ένα τρικ των εταιριών πώλησης καλλυντικών για να πουλήσουν επιπλέον προϊόντα και αρκούν οι κρέμες προσώπου να τοποθετηθούν εκεί.
Μύθος ή αλήθεια λοιπόν η χρησιμότητα της κρέμας ματιών?

Η αλήθεια είναι ότι η περιοχή γύρω από τα μάτια διαφέρει από αυτή του προσώπου. Το δέρμα είναι πιο λεπτό γι’ αυτό και απορροφά  πιο γρήγορα τα δραστικά συστατικά των κρεμών με αποτέλεσμα να ευαισθητοποιείται και πιο γρήγορα. Η έλλειψη σμηγματογόνων αδένων στερεί στην περιοχή την φυσική λίπανση που έχει το υπόλοιπο δέρμα και το προστατεύει από την αφυδάτωση. Επίσης, η περιοχή γύρω από τα μάτια καταπονείται περισσότερο από το υπόλοιπο πρόσωπο, μιας και τα ανοιγοκλείνουμε πολλές φορές το δευτερόλεπτο, ενώ λόγω του καθημερινού μακιγιάζ και των μη κατάλληλων καθαριστικών προϊόντων ντεμακιγιάζ είναι αυτά που ευαισθητοποιούνται πιο εύκολα από το υπόλοιπο πρόσωπο.

Αλήθεια λοιπόν είναι ότι:

  • Το δέρμα γύρω από τα μάτια διαφέρει από του υπόλοιπου προσώπου.
  • Καταπονείται περισσότερο λόγω των κινήσεων που εκτελούνται.
  • Καταπονείται λόγω της καθημερινής χρήσης καλλυντικών μακιγιάζ και ντεμακιγιάζ που μπορεί να είναι και ακατάλληλα.

Μύθος λοιπόν είναι ότι:

  • Η κρέμα του προσώπου μπορεί πάντα να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια στην περιοχή γύρω από τα μάτια.
  • Η κρέμα ή και ο ορός του προσώπου μπορεί να δώσει τα ίδια αντιγηραντικά οφέλη όταν τα βάζουμε στην περιοχή γύρω από τα μάτια.

Τα μάτια μας λοιπόν, χρειάζονται τις εξειδικευμένες κρέμες ματιών με τα κατάλληλα συστατικά που προσφέρουν την μέγιστη αποτελεσματικότητα με απόλυτη ασφάλεια.

Δώστε λοιπόν στα μάτια σας την λάμψη που τους αξίζει!

8+1 συμβουλές για μια ισορροπημένη διατροφή
Η σημασία του ύπνου για την υγεία και την ομορφιά