Συγγραφική ομάδα
Skin Care Experts

Η εξασφάλιση χρόνου για τον εαυτό μας είναι απαραίτητη για την αποσυμπίεσή μας από μία δύσκολη και απαιτητική καθημερινότητα. Πολλοί από εμάς ίσως δεν καταφέρνουν να εξασφαλίσουν τον τόσο απαραίτητο ελεύθερο χρόνο για να φορτίσουν τις μπαταρίες τους και την προσωπική τους ανάπτυξη.

Σε καμία περίπτωση δεν είναι εύκολο, ωστόσο οποιοδήποτε βήμα κάνουμε προς αυτή την κατεύθυνση είναι μία μικρή νίκη!

Βρείτε λοιπόν λίγο χρόνο να προγραμματίσετε μία επίσκεψη στον Αισθητικό Κοσμητολόγο και να απολαύσετε μία συνεδρία αρωματοθεραπείας.

Στην αρωματοθεραπεία ο Αισθητικός Κοσμητολόγος χρησιμοποιεί φόρμουλες αιθέριων ελαίων και από τρεις κατηγορίες (νότες), ανάλογα τον πελάτη και το είδος της περιποίησης. Η φόρμουλα των αιθέριων ελαίων που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί αναμιγνύεται με έναν ελαιώδη φορέα.

Υπάρχουν 17 διαφορετικά έλαια φορείς-βάσεις.

Ταξινομούνται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα της διάρκειας του φυσικού τους αρώματος.

  • Στις υψηλές νότες, τις μεσαίες νότες και στις βασικές νότες. Τα αιθέρια έλαια που ανήκουν στις υψηλές νότες είναι η δυνατότερη ομάδα αιθέριων ελαίων είναι διεισδυτικά, αναζωογονητικά και πτητικά.
  • Τα αιθέρια έλαια που ανήκουν στις μεσαίες νότες δρουν ως εξισορροπιστές και ελέγχουν την ένταση των πιο ενεργών αιθέριων ελαίων.
  • Τα αιθέρια έλαια που ανήκουν στις βασικές νότες προκαλούν αντιδράσεις με την πιο μεγάλη διάρκεια και μερικά από τα αιθέρια έλαια που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία, έχουν την ικανότητα να διεισδύουν στο δέρμα περισσότερο από τα άλλα.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ


  • Μετά την λήψη ιστορικού του πελάτη επιλέγονται τα κατάλληλα αιθέρια έλαια και φυτικά έλαια (βάσεις) που θα εφαρμοσθούν.
  • Η ανάμιξη των αιθερίων ελαίων γίνεται την ώρα της συνεδρίας ή λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρία, εκτός αν χρησιμοποιούνται έτοιμες «συνεργίες» αιθερίων ελαίων που παρέχονται από εταιρίες – προμηθευτές καλλυντικών.
  • Επιλέγεται το είδος μασάζ που θα εφαρμοσθεί π.χ μυοχαλαρωτικό, λεμφικό, deep tissue, σουηδικό κλπ)
  • Μετά το τέλος της συνεδρίας, συστήνεται στον πελάτη να μην αφαιρέσει τα αιθέρια έλαια από το σώμα για τουλάχιστον 3 ώρες.

 

Επιλέξτε άνετα ρούχα και απολαύστε το!

 

Μασάζ.. Πολυτέλεια ή Ανάγκη?
8+1 συμβουλές για μια ισορροπημένη διατροφή